Aperitive

#retete porumb fierb #porumb fiert #preparare porumb fiert

Cum sa prepari cel mai bun porumb fiert

Porumbul fiert este simplu si usor de preparat, insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple daca iti doresti sa prepari cel mai bun porumb.

Ingrediente pentru porumbul fiert

  • 4-6 stiuleti de porumb
  • apa
  • Pentru servire:
  • unt
  • sare fina
  • piper proaspat macinat

Cum se prepara porumbul fiert

Indeparteaza frunzele si matasea porumbului si spala-l porumbul foarte bine. Alege foile de porumb care arata cel mai bine si spala-le si pe acestea.

Intr-o oala incapatoare adauga un strat de foi de porumb, apoi adauga stiuletii intregi sau rupti pe jumatate. Acopera porumbul cu inca un strat de foi si acopera apoi totul cu apa rece. Pune porumbul la fiert si lasa-l sa fiarba pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.

Scoate porumbul pe un platou si unge-l cu unt dinabundenta, apoi presara peste acesta sare si piper, dupa gust.

Cum se serveste porumbul fiert

Serveste porumbul fiert imediat. Il poti servi ca atare sau alaturi de alte preparate.

Sfat: Daca ai prea mult porumb fiert, lasa-l in oala, sa se raceasca si pastreaza-l la frigider. Rezista pana la 3 zile. Inainte de a-l servi incalzeste-l bine pentru a-l putea unge cu unt.

Sursa foto: desiretoeat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului