Aperitive

#retete vara #retete #retete smochine #retete aperitive #retete exotice

5 aperitive exotice de vara cu smochine proaspete

Poftesti la aperitive deosebite, care sa-ti rasfete, dar si racoreasca papilele gustative in zilele toride de vara? Nimic mai simplu! Incearca aroma exotica a smochinelor proaspete, in combinatie cu cateva ingrediente savuroase, menite sa-ti faca mai dulci sau mai gustoase zilele fierbinti din sezonul cald!


1. Bruschete cu smochine proaspete

Incearca sa diversifici retetele clasice de bruschete cu variante si ingrediente ceva mai exotice. Taie feliile de bagheta. Pune pe fiecare cate o fasie de branza de capra, o felie de smochina condimentata cu sare si otet balsamic si baga-le pe toate la cuptor. La sfarsit, presara si putin piper peste ele si mananca-le usor caldute, dar nu fierbinti.



2. Smochine proaspete cu prosciutto si gorgonzola

Daca nu vrei sa dai deloc drumul la aragaz, poti incerca si un aperitiv rece delicios cu smochine proaspete, felii gustoase de prosciutto crudo si gorgonzola racoritoare. Este o reteta foarte practica, deoarece se prepara in doi timpi si trei miscari, iar efectul este impresionant.Taie smochinele in jumatati, pune cate o felie de gorgonzola pe fiecare bucata si impatureste-le pe toate cu fasii subtiri de prosciutto.


3. Smochine umplute cu branza cu mucegai

Iata un alt aperitiv gustos, care te trimite cu gandul pe taramuri exotice. Tot ce trebuie sa faci este sa tai putin smochinele pe lateral si sa introduci prin gaura formata putina branza albastra (cu mucegai).

Stropeste smochinele cu putin ulei de canola sau vegetal, presara putina sare si piper si pune-le pe gratar sau intr-o tigaie tip grill, la foc incins, pana cand se inmoaie, iar branza se topeste.


4. Smochine cu parmezan si otet balsamic

Ofera un gust italienesc smochinelor proaspete, preparandu-le cu parmezan si otet balsamic. Taie smochinele in jumatati sau sferturi. Asaza-le pe un platou si toarna in ploaie, parmezan ras sau feliute subtiri din acest tip de branza. Stropeste-le cu otet balsamic si condimenteaza cu putin piper.


5. Smochine cu branza cu mucegai, nuci si dressing cu miere


Daca iti plac mancarurile dulci-sarate, cu siguranta acest aperitiv cu smochine va intra in topul preferatelor tale. Ai nevoie de cateva smochine, pe care le tai in sferturi (pastrand smochina intreaga), in care adaugi putina branza cu mucegai si presari cateva bucati de nuci prajite. Apoi, pregatesti dressingul din putina miere, ulei de nuca, otet din vin rosu, sare si piper. Adauga dressingul peste smochine doar la momentul servirii.



Foto: Fangkuang.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului