Pateul de ciuperci este ideal pentru zilele de post, cand nu stii ce sa mai mananci dimineata, sau ai invitati la masa si vrei sa le servesti un apritiv declicios. Se prepara usor si este absolut delicios!

Ingrediente pentru pateul din ciuperci

  • 500 grame ciuperci champignion
  • 1 ceapa
  • 1 lingura sos de soia
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 grame nuci
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Cum se prepara pateul din ciuperci

Toaca cat mai marunt ceapa si ciupercile. Poti folosi robotul de bucatarie pentru a fi mai rapid si pentru a le marunti cat mai bine. Caleste ceapa si ciupercile intr-o tigaie incinsa, adaugand si uleiul peste acestea.

Adauga apoi legumele in robotul de bucatarie impreuna cu nucile, usturoiul si patrunjelul si mixeaza pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi sosul de soia si dupa ce se incorporeaza asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Cum se serveste pateul din ciuperci

Pateul cu ciuperci se serveste rece, de la frigider, pe felii de paine prajita.

Sursa foto: spinneys-dubai.com

  •   2018-08-06
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.