Aperitive

#ceapa #branza #retete #mamaliga #aperitive cu mamaliguta

Aperitive cu mamaliguta, ceapa caramelizata si branza de capra

Aperitivele cu mamaliguta si ceapa caramelizata vor fi apreciate de intreaga familie. Sunt foarte gustoase si satioase.

Ingrediente pentru aperitive cu mamaliguta, ceapa caramelizata si branza de capra

Mamaliguta

350 ml lapte

350 ml apa

1 lingurita sare

1 lingurita ulei de masline

180 g malai fin

Topping

1 lingura ulei de masline

30 g unt

2 cepe mari

150 g branza de capra

miere

Cum se prepara aperitive cu mamaliguta, ceapa caramelizata si branza de capra

Pregateste mai intai o mamaliguta. Pune apa si laptele la fiert, adauga uleiul de masline si sarea, iar dupa ce clocotesc. adauga si malaiul. Amesteca energic, apoi lasa mamaliguta sa mai fiarba putin, pana ce se ingroasa.

Toarna mamaliguta fierbinte intr-o tava dreptunghiulara.

Intre timp, caleste ceapa tocata in uleiul si untul incins. Cand devine aurie, toarna 1-2 lingurite de miere si mai las-o la foc mic, circa 3 minute.

Dupa ce mamaliguta s-a inchegat, tai-o felii egale.

Pune pe fiecare felie de mamaliga putina ceapa caramelizata si branza rasa de capra.

Cum se servesc aperitive cu mamaliguta, ceapa caramelizata si branza de capra

Serveste aceste aperitive caldute.
 

  •   2012-08-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii