Aperitive

#umplutura #aluat #clatita #foetaj #pateuri

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat

Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza, carne sau legume.

Iata in continuare cateva idei de astfel de umpluturi :

1. Ficat cu ceapa verde

Pentru a obtine aceasta pasta ai nevoie de 500 de grame de ficatei de pui, doua linguri de unt, 1 lingura de mustar, 1 lingura de pasta de rosii  (obtinuta din pasarea unei rosii in bulion), o legatura de ceapa verde , doua linguri de ulei de masline, un varf de sare si un varf de piper.

Din aceste ingrediente poti fie sa obtii o pasta de ficat, fie o umplutura simpla cu ficatei de pui.

Pentru a avea o pasta de ficat, fierbe ficateii, da-i prin masina de tocat , ca sa obtii o pasta, apoi amesteca-i cu o lingura de ulei de masline, o lingura de unt, o lingura de mustar, ceapa verde tocata marunt, sare si piper. Pasta o poti pune cu lingura ori in interiorul aluatului foetaj , taiat in triunghiuri sau patrate, pe care mai apoi le coci in cuptor, ori intr-un strat mai gros in interiorul unei clatite.

Daca insa preferi varianta ficatului intreg, il poti praji in ulei si folosi apoi la o umplutura cu cubulete de ficat. Dupa ce se racesc ficateii prajiti, ii tai cubulete, si ii adaugi peste crema formata din untul frecat spuma, mustar si pasta de rosii, iar la final sarea si piperul. Poti adauga compozitia intr-o clatita – asezi crema in mijloc iar cu restul cltatitei faci un saculet, pe care il legi cu foi de ceapa verde.

2. Broccoli cu branza si sunca

Pentru aceasta compozitie ai nevoie de o cutie de crema de branza, o punga de broccoli inghetat si o cana de cubulete de sunca prajita. Broccoli-ul se pune la dezghetat si se lasa sa se scurga bine, apoi se taie in bucatele mai mici. Aceasta umplutura poate fi asezata fie in interiorul clatitelor, fie in aluatul de foetaj, cu ajutorul caruia se pot face diverse forme: rulouri, strudele, pachetele, inimioare sau rame umplute.

Pentru a umple clatita se aseaza intai branza, apoi deasupra se aseaza sunca si bucatelele de broccoli, apoi se ruleaza clatita.

Pentru a aseza compozitia in formele facute din aluat de foetaj, se taie aluatul sub forma unei inimi sau a unei rame de fotografie, goale in interior, iar bucatile obtinute se aseaza una peste alta, interiorul fiind umplut cu crema obtinuta din amestecul de branza, bucatele de broccoli si sunca prajita.

3. Branza cu legume (rosii, ceapa verde, ardei) sau ceva din casa (sunculita, salam etc)

Compozitia are la baza crema de branza care se poate amesteca cu orice tip de leguma sau carne din casa. Legumele sau sunculita se taie in bucatele marunte si se amesteca in crema de branza. Crema rezultata se poate pune si in interiorul pateurilor facute din foetaj, dar si in clatite.

De asemenea, pentru a umple foetajele se pot folosi si sunculita, carnaciori, mushiulet sau alte produse din carne. Iar pentru a face deserturi delicioase pe baza de aluaturi, poti sa umpli clatitele sau formele obtinute din foetaj cu gemuri de fructe sau fructe crude (mai ales pentru pateuri din foetaj).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului