Ingrediente pentru betisoarele crocante de branza halloumi
- 170g iaurt grecesc
- 1 lamaie (coaja rasa si zeama stoarsa)
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- 3 linguri za'atar
- 75g faina
- 500g branza halloumi, taiata betisoare
- ulei, pentru prajit
- cateva frunze de menta
- sare
- piper
Cum se prepara betisoarele crocante de branza halloumi
Intr-un vas amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si adauga pasta de ardei iute. Asezoneaza cu sare si piper si adauga zeama de lamaie, dupa gust.
Pe o farfurie intinsa, adauga za'atar, faina si putina sare. Amesteca bine, apoi tavaleste betisoarele de branza halloumi prin acesta.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie, la foc mare. Cand acesta s-a incins foarte bine, adauga branza, pe rand si las-o sa se rumeneasca, avand grija sa o intrci cand este cazul. Nu o lasa mai mult de un minut, doua.
Scoate branza cu ajutorul unei spatule si las-o sa se scurga pe o farfurie tapetata cu prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Transfer-o apoi pe un platou, in mijlocul caruia ai asezat sosul preparat anterior, si presara peste branza, menta tocata marunt.
Sursa foto: scrummylane.com