Aperitive

#bruschette #rosii

Bruschette cu rosii

Bruschetele cu rosii , un preparat specific italian,  constituie o gustare delicioasa, usor de realizat, dar de mare efect.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 5 rosii medii
  • O franzela
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lingurita busuioc uscat sau proaspat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Franzela se taie in felii de grosime medie si se coc, timp de 5 – 6 minute, in cuptorul incins, pe o tava sau pe gratar.
  • Se amesteca uleiul de masline cu putina sare si un catel de usturoi pisat, iar dupa ce feliile de paine se scot de la cuptor, se ung cu acest amestec.
  • Intre timp se taie rosiile in cubulete mici, se pun intr-un bol, dupa care se adauga 3 catei de usturoi pisati si busuiocul. Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte condimente (cimbru, oregano etc) sau parmezan ras, dar in cantitati foarte mici.
Cum se serveste:
  • Rosiile cu busuioc se intind pe painea prajita si se servesc reci sau calde.
  •   2009-06-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii