Bruschetele cu rosii , un preparat specific italian, constituie o gustare delicioasa, usor de realizat, dar de mare efect.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 5 rosii medii
- O franzela
- 4 catei de usturoi
- o jumatate de lingurita busuioc uscat sau proaspat
- 3 linguri de ulei de masline
- Sare si piper.
Cum se prepara:
- Franzela se taie in felii de grosime medie si se coc, timp de 5 – 6 minute, in cuptorul incins, pe o tava sau pe gratar.
- Se amesteca uleiul de masline cu putina sare si un catel de usturoi pisat, iar dupa ce feliile de paine se scot de la cuptor, se ung cu acest amestec.
- Intre timp se taie rosiile in cubulete mici, se pun intr-un bol, dupa care se adauga 3 catei de usturoi pisati si busuiocul. Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte condimente (cimbru, oregano etc) sau parmezan ras, dar in cantitati foarte mici.
- Rosiile cu busuioc se intind pe painea prajita si se servesc reci sau calde.