Aperitive

#bruschette #rosii

Bruschette cu rosii

Bruschetele cu rosii , un preparat specific italian,  constituie o gustare delicioasa, usor de realizat, dar de mare efect.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 5 rosii medii
  • O franzela
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lingurita busuioc uscat sau proaspat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Franzela se taie in felii de grosime medie si se coc, timp de 5 – 6 minute, in cuptorul incins, pe o tava sau pe gratar.
  • Se amesteca uleiul de masline cu putina sare si un catel de usturoi pisat, iar dupa ce feliile de paine se scot de la cuptor, se ung cu acest amestec.
  • Intre timp se taie rosiile in cubulete mici, se pun intr-un bol, dupa care se adauga 3 catei de usturoi pisati si busuiocul. Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte condimente (cimbru, oregano etc) sau parmezan ras, dar in cantitati foarte mici.
Cum se serveste:
  • Rosiile cu busuioc se intind pe painea prajita si se servesc reci sau calde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete