Cartofii copti cu somon afumat si branza sunt un preparat rustic, aromat si potrivit pentru serile racoroase. Se prepara rapid si este ideal alaturi de un sos de smananta cu patrunjel.

Ingrediente pentru cartofii copti cu somon afumat si branza

6 cartofi

10 ml ulei de masline

20 ml lapte

10 grame unt

60 grame cascaval ras

50 grame somon afumat

sare

piper.

Cum se prepara cartofii copti cu somon afumat si branza

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cartofii cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Adauga cartofii intr-o tava unsa cu ulei si da la cuptor pentru 30 de minute, dupa care ii scoti si ii lasi sa se raceasca timp de 10 minute.

Cresteaza cartofii in forma de cruce, fara sa ii tai de tot, si scoate o cantitate mica de pulpa. Intr-un bol, amesteca pulpa de cartofi cu lapte, unt, cascaval. Asezoneaza cu sare si piper. Umple apoi cartofii cu aceasta compozitie si presara pe deasupra somonul. Da din nou la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se servesc cartofii copti cu somon afumat si branza

Cartofii copti cu somon afumat si branza se servesc calzi, cu patrunjel tocat pe deasupra.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2012-11-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii