Daca nu ai incercat sa gatesti pana acum cartofi dulci, poti pregati un preparat delicios dupa reteta noastra.

Ingrediente pentru cartofi dulci glazurati

4 cartofi dulci, de marime medie (200 g/buc)

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita ghimbir ras

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

150 ml suc proaspat de portocale

1 lingura zahar brun

Cum se prepara cartofi dulci glazurati

Curata cartofii de coaja, spala-i in apa rece, apoi taie-i cubulete.

Separat, pregateste o marinata din zeama de portocala, scortisoara, ghimbir, nucsoara si coaja de portocale.

Pune cartofii intr-un vas termorezistent, toarna deasupra aceasta marinata, apoi presara peste cartofi o lingura de zahar brun.

Pune cartofii la copt, la 260 de grade, timp de 25 de minute. Din cand in cand, scaote tava cu cartofi si stropeste-i cu marinata din vas.

Cum se servesc cartofi dulci glazurati

Serveste cartofii calduti.

Foto : babble.com
 

  •   2012-05-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii