Daca nu ai incercat sa gatesti pana acum cartofi dulci, poti pregati un preparat delicios dupa reteta noastra.

Ingrediente pentru cartofi dulci glazurati

4 cartofi dulci, de marime medie (200 g/buc)

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita ghimbir ras

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

150 ml suc proaspat de portocale

1 lingura zahar brun

Cum se prepara cartofi dulci glazurati

Curata cartofii de coaja, spala-i in apa rece, apoi taie-i cubulete.

Separat, pregateste o marinata din zeama de portocala, scortisoara, ghimbir, nucsoara si coaja de portocale.

Pune cartofii intr-un vas termorezistent, toarna deasupra aceasta marinata, apoi presara peste cartofi o lingura de zahar brun.

Pune cartofii la copt, la 260 de grade, timp de 25 de minute. Din cand in cand, scaote tava cu cartofi si stropeste-i cu marinata din vas.

Cum se servesc cartofi dulci glazurati

Serveste cartofii calduti.

Foto : babble.com
 

  •   2012-05-24
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.