Cartofii dulci la gratar sunt usor de preparat, gustosi si aromati. Sunt ideali pentru cinele usoare, alaturi de o salata verde si sos de ulei de masline si lamaie.


Ingrediente pentru cartofii dulci la gratar

  • 900 grame cartofi dulci
  • 40 ml ulei de masline
  • sare


Pentru sos:

  • 1 legatura patrunjel tocat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • sare

 


Cum se prepara cartofii dulci la gratar

Incinge gratarul si stropeste cu putin ulei de masline. Curata cartofii si taie apoi in felii, pe lungime. Amesteca feliile de cartofi dulci cu ulei de masline si sare.

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru sos. Cand gratarul s-a incins, asaza feliile de cartofi dulci si lasa pe gratar timp de 10 minute pe fiecare parte.

Cand sunt gata, amesteca cartofii dulci cu sos.


Cum se servesc cartofii dulci la gratar

Cartofii dulci la gratar se servesc calzi cu diverse sosuri.
 

  •   2012-12-17
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.