Cartofii la gratar cu ceapa verde sunt ideali pentru mesele cu multi invitati, ca garnitura la diverse preparate din carne. Au un gust savuros si cremos. Ii mai poti servi si ca atare, cu parmezan ras si patrunjel tocat.
Ingrediente pentru cartofi la gratar cu ceapa verde
- 6 cartofi curatati
- 4 cepe verzi tocate
- 20 grame unt
-
sare
- piper.
Cum se prepara cartofii la gratar cu ceapa verde
Coace cartofii la cuptorul incins, timp de 10 minute. Lasa-i sa se raceasca si apoi taie-i in cuburi.
Aseaza cartofii pe o folie de aluminiu . Deasupra presar ceapa verde tocata. Taie untul in cubulete si aseaza peste ceapa. Asezoneaza cu sare si piper.
Impatureste folia de aluminiu si aseaza pe gratarul incins. Lasa pe gratar timp de 20 - 30 de minute.
Cum se servesc cartofii la gratar cu ceapa verde
Cartofii la gratar cu ceapa verde se pot servi fie ca atare, fie ca garnitura la diverse preparate din carne.