Aperitive

#cartofi #smantana #oua

Cartofi moldovenesti cu smantana

Cartofii moldovenesti cu smantana sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.

Ingrediente pentru cartofi moldovenesti cu smantana
 

  • 500 gr cartofi
  • 2 oua
  • 55 gr ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 200 gr smantana
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara cartofii moldovenesti cu smantana
 

Cartofii se dau pe razatoare si apoi se sareaza. Sunt lasati intr-o sita, sa se scurga apa din ei, dupa care trebuie sa fie storsi foarte bine de lichid.

Apoi se pun deoparte intr-un castron si se sparg peste ei cele doua oua. Adauga in compozitie sare si piper dupa gust, precum si bicarbonatul.

Amesteca toata compozitia pentru omogenizare.

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste cartofii, luand cate un polonic, astfel incat sa obtii mai multe portii. Prajeste-i bine pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Scurge-i apoi de ulei cu ajutorul unei spatule speciale si aseaza-i pe prosoape de hartie de bucatarie.
 

Cum se servesc cartofii moldovenesti cu smantana
 

Cat sunt calzi inca, aseaza cartofii pe o farfurie si garniseste-i cu smantana. Poti adauga verdeata daca doresti.

  •   2011-03-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii