Cartofii noi marinati sunt potriviti pentru mesele in familie, cand prepari carne la gratar sau la cuptor. Sunt usor de preparat si foarte aromati.

Ingrediente pentru cartofii noi marinati


1 kg cartofi noi
200 ml vin alb sec
4 cepe tocate
10 grame zahar
30 ml otet
30 ml ulei de masline
1 legatura de patrunjel.

Cum se prepara cartofii noi marinati

Fierbe cartofii in apa clocotita cu sare, timp de 15 minute. Intre timp, intr-o cratita amesteca vinul cu ceapa si zaharul. Lasa pe foc sa fiarba timp de 10 minute.

Adauga otetul si uleiul de masline si lasa pe foc pana da in clocot.

Cand cartofii sunt fierti, scurge-i bine de apa si transfera-i intr-un bol. Adauga peste ei jumatate din sos si lasa-i sa se raceasca. Inainte de servire adauga si restul de sos si amesteca bine. Presara pe deasupra patrunjelul tocat.

Cum se servesc cartofii noi marinati

Cartofii noi marinati se servesc cu diverse preparate din carne.
 

  •   2012-06-15
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.