Cartofii Wedges sunt o mancare usoara, satioasa si foarte aromata. Se pregatesc usor si rapid si ii poti folosi atat ca garnitura, cat si ca simpla gustare.
Ingrediente pentru cartofii Wedges:
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 cartofi mari, taiati in 8 felii
- 2 linguri de unt nesarat, topit
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1/4 ceasca ierburi proaspete tocate, cum ar fi rozmarin, cimbru, arpagic, marar sau patrunjel
Cum se prepara cartofii Wedges:
Mai intai incinge gratarul, apoi amesteca intr-un bol mediu uleiul, sarea si piperul. Pune in aceasta compozitie cartofii si amesteca bine pana cand se acopera uniform si se incorporeaza aromele.
Pune cartofii direct pe gratar si lasa-i pe foc pana cand acestia capata o nuanta aurie, aproximativ 8-10 minute.
Amesteca intr-un castron mic untul topit cu mustarul si toarna aceasta compozitie peste cartofi. La final, presara peste cartofi si verdeata tocata marunt.
Cum se servesc cartofii Wedges:
Cartofii Wedges se servesc calzi, simpli sau ca garnitura pentru alte mancaruri.
Sursa foto:myrecipes.com