Cartofii Wedges sunt o mancare usoara, satioasa si foarte aromata. Se pregatesc usor si rapid si ii poti folosi atat ca garnitura, cat si ca simpla gustare.

Ingrediente pentru cartofii Wedges:

 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 cartofi mari, taiati in 8 felii
  • 2 linguri de unt nesarat, topit
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1/4 ceasca ierburi proaspete tocate, cum ar fi rozmarin, cimbru, arpagic, marar sau patrunjel

 

Cum se prepara cartofii Wedges:


Mai intai incinge gratarul, apoi amesteca intr-un bol mediu uleiul, sarea si piperul. Pune in aceasta compozitie cartofii si amesteca bine pana cand se acopera uniform si se incorporeaza aromele.

Pune cartofii direct pe gratar si lasa-i pe foc pana cand acestia capata o nuanta aurie, aproximativ 8-10 minute.
Amesteca intr-un castron mic untul topit cu mustarul si toarna aceasta compozitie peste cartofi. La final, presara peste cartofi si verdeata tocata marunt.

Cum se servesc cartofii Wedges:


Cartofii Wedges se servesc calzi, simpli sau ca garnitura pentru alte mancaruri.

Sursa foto:myrecipes.com

  •   2013-07-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.