Ceapa umpluta cu carne de porc constituie un aperitiv hranitor si inedit. Carnea de porc amestecata cu orez si plante aromatice este o umplutura gustoasa si parfumata.

Ingrediente pentru ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

  • 1/2 cana orez
  • 6 cepe mari
  • 250 gr carnati de porc maruntiti
  • 1/4 cana ardei gras verde, maruntit
  • 1 ou batut
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri unt, topit
  • 1/2 lingurite paprika.
     

Cum se prepara ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

Fierbe orezul 20 de minute intr-o oala cu o cana de apa.

Taie partea de sus a cepelor (capacul) si pune-le la fiert intr-o oala cu apa sarata, 15 minute. Cepele trebuie sa fie fierte, dar ferme. Scurge-le, lasa-le sa se raceasca si apoi scoate centrul acestora, pentru a putea sa le umpli. Foloseste ceapa scoasa pentru umplutura, taind-o marunt.

Prajeste carnaciorii, apoi scurge-i de grasime si marunteste-i. Pastreaza grasimea scursa si soteaza in ea ardeiul si 1/2 cana din ceapa maruntita. Adauga carnatii, oul, orezul, pesmetul, oregano si patrunjel. Umple cavitatile cepelor. Topeste unul si amesteca-l cu paprika, apoi unge cepele umplute. Pune-le la cuptor la 200 grade 15 minute.
 

Cum se serveste ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

Se serveste calda, cu garnitura de piure.


Sursa foto: germanfood.about.com

  •   2011-09-06
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.