Aperitive

#orez #carnati #ceapa #porc #umplutura #mirodenii #carne de porc

Ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii

Ceapa umpluta cu carne de porc constituie un aperitiv hranitor si inedit. Carnea de porc amestecata cu orez si plante aromatice este o umplutura gustoasa si parfumata.

Ingrediente pentru ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

  • 1/2 cana orez
  • 6 cepe mari
  • 250 gr carnati de porc maruntiti
  • 1/4 cana ardei gras verde, maruntit
  • 1 ou batut
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri unt, topit
  • 1/2 lingurite paprika.
     

Cum se prepara ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

Fierbe orezul 20 de minute intr-o oala cu o cana de apa.

Taie partea de sus a cepelor (capacul) si pune-le la fiert intr-o oala cu apa sarata, 15 minute. Cepele trebuie sa fie fierte, dar ferme. Scurge-le, lasa-le sa se raceasca si apoi scoate centrul acestora, pentru a putea sa le umpli. Foloseste ceapa scoasa pentru umplutura, taind-o marunt.

Prajeste carnaciorii, apoi scurge-i de grasime si marunteste-i. Pastreaza grasimea scursa si soteaza in ea ardeiul si 1/2 cana din ceapa maruntita. Adauga carnatii, oul, orezul, pesmetul, oregano si patrunjel. Umple cavitatile cepelor. Topeste unul si amesteca-l cu paprika, apoi unge cepele umplute. Pune-le la cuptor la 200 grade 15 minute.
 

Cum se serveste ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
 

Se serveste calda, cu garnitura de piure.


Sursa foto: germanfood.about.com

  •   2011-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii