Ceapa umpluta cu carne de porc constituie un aperitiv hranitor si inedit. Carnea de porc amestecata cu orez si plante aromatice este o umplutura gustoasa si parfumata.
Ingrediente pentru ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
- 1/2 cana orez
- 6 cepe mari
- 250 gr carnati de porc maruntiti
- 1/4 cana ardei gras verde, maruntit
- 1 ou batut
- 1/2 cana pesmet
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri unt, topit
-
1/2 lingurite paprika.
Cum se prepara ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
Fierbe orezul 20 de minute intr-o oala cu o cana de apa.
Taie partea de sus a cepelor (capacul) si pune-le la fiert intr-o oala cu apa sarata, 15 minute. Cepele trebuie sa fie fierte, dar ferme. Scurge-le, lasa-le sa se raceasca si apoi scoate centrul acestora, pentru a putea sa le umpli. Foloseste ceapa scoasa pentru umplutura, taind-o marunt.
Prajeste carnaciorii, apoi scurge-i de grasime si marunteste-i. Pastreaza grasimea scursa si soteaza in ea ardeiul si 1/2 cana din ceapa maruntita. Adauga carnatii, oul, orezul, pesmetul, oregano si patrunjel. Umple cavitatile cepelor. Topeste unul si amesteca-l cu paprika, apoi unge cepele umplute. Pune-le la cuptor la 200 grade 15 minute.
Cum se serveste ceapa umpluta cu carne de porc si mirodenii
Se serveste calda, cu garnitura de piure.
Sursa foto: germanfood.about.com