Checurile sarate de tip aperitiv se pot pregati pentru pachetelul de serviciu sau pentru momentele in care ai invitati la masa si iti doresti sa-i surprinzi.

Ingrediente pentru chec aperitiv cu dovlecei

300 g dovlecel ras

1 ardei gras colorat (rosu)

2 fire ceapa verde

50 g masline verzi, fara samburi

6 oua

5 linguri faina

1/3 plic praf de copt

2 linguri ulei de masline

8 linguri smantana

sare

piper

Cum se prepara checul aperitiv cu dovlecei

Spala toate legumele, apoi taie ardeiul cubulete cat mai marunt, iar dovlecelul il dai pe razatoare. Pune aceste ingrediente la calit intr-o tigaie in care ai incins uleiul de masline.

Bate ouale cu sare, piper si smantana, apoi adauga legumele calite, maslinele fara samburi si ceapa verde maruntita.

Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, apoi omogenizeaza compozitia.

Toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, apoi lasa chec la copt, la foc mediu (180 grade), circa 25 de minute.

Cum se serveste checul de dovlecei

Serveste checul abia dupa ce s-a racit bine.

Foto: theenglishkitchen.blogspot.com

  •   2012-06-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii