Chiftelele picante de peste pot constitui un pranz usor si gustos. Le poti servi cu maioneza sau cu o garnitura de legume .
Ingrediente pentru chiftele picante de peste
- 1 cartof, decojit si taiat cubulete
- 2 conserve de ton, scurs bine
- 1 ou
- 1/4 cana ceapa taiata
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 1/2 lingura pesmet
- 1 1/2 lingurita usturoi praf
- 1 lingurita condimente peste
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1 lingura ulei de masline
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara chiftelele picante de peste
Fierbe cartofii in apa cu sare, apoi scurge-i de apa si fa un piure din ei. Amesteca intr-un castron tonul, oul, ceapa, mustarul, pesmetul, usturoiul, condimentele de peste, piperul si sarea.
Amesteca bine, apoi pune compozitia in piureul de cartofi si amesteca iar. Modeleaza manual chiftelele.
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelele de peste 3 minute pe fiecare parte, pana se prajesc bine.
Cum se servesc chiftelele picante de peste
Se servesc calde, cu maioneza sau cu o garnitura de legume.
Sursa foto: tescorealfood.com