Chiftelutele cu ceapa Verde si cartofi sunt potrivite pentru aperitivele de la masa de Florii . Se prepara repede si au un gust bun. Se servesc cu alte aperitive , pe platou cu salata verde.
Ingrediente pentru chiftelute cu ceapa verde si cartofi
- 500 grame cartofi
- 120 grame faina
- 30 ml ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde tocata
- sare
- piper.
Cum se prepara chiftelutele cu ceapa verde si cartofi
Fierbe cartofii in apa cu sare, timp de 20 – 30 de minute. Cand au fiert, scurge-i si transfera-i intr-un bol. Paseaza cartofii, pana obtii un piure.
Adauga faina, uleiul de masline si ceapa verde toccata. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine.
Intinde aluatul format. Cu ajutorul unei forme rotunde taie alautul.
Prajeste apoi chiftelutele in ulei incins, timp de 10 minute, pana devin aurii.
Cum se servesc chiftelutele cu ceapa verde si cartofi
Chiftelutele cu ceapa verde si cartofi se servesc ca atare.