Chiftelutele cu susan constituie un aperitiv inedit si foarte gustos. Reteta nu este deloc grea, insa rezultatul intrece orice asteptare .
De ce ingrediente ai nevoie:
- 400 gr carne tocata de pui
- O ceapa mare
- Un morcov
- 100 gr susan alb
- 2 - 3 linguri de pesmet
- 1 legatura de patrunjel verde
- o jumatate de lingurita de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- Sare
- Piper
-
Ulei.
Cum se prepara
Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie si ea in bucati mici si se amesteca cu carnea tocata .
Peste compozitia de mai sus se adauga oul, pesmetul, sarea, piperul, cimbrul, usturoiul pisat si verdeata tocata marunt.
Se amesteca bine, iar daca pasta este prea moale, se mai completeaza cu pesmet.
Se uda ambele maini si se iau bucati de carne tocata din care se realizeaza chifletutele. Aceste mingiute se trec prin susan alb si se prajesc in ulei.
Cum se servesc
Chiftelutele se lasa la racit pe un servetel de hartie (pentru a scapa de surplusul de ulei) si se servesc caldute sau chiar reci, pe post de aperitiv.