Ai pofta de ansoa, dar vrei sa gatesti o reteta noua? Noi iti propunem sa faci niste chiftelute gustoase si apetisante.

Ingrediente pentru chiftelute de ansoa

500 gr. fileuri de ansoa curatate

5 felii de paine uscata

100 ml lapte

1 ou

100 gr. faina

1 lingura seminte fenicul

ulei de floarea soarelui (pentru prajit )

sare

piper

Cum se prepara chiftelute de ansoa

Cuarata feliile de paine de coaja, apoi pune-le la inmuiat 15 minute, in lapte.

Spala bine si curata fileurile de ansoa, apoi toaca-le cat mai marunt.Pune intr-un bol incapator pestele, painea stoarsa de lapte, oul si semintele de fenicul. Sareaza compozitia si pipereaz-o, apoi amesteca totul cu o lingura de lemn.

Lasa amestecul deoparte, la odihna, circa 30 de minute.

Incinge o tigaie termorezistenta cu ulei. Intre timp, fa din compozitie mici chiftele , de marimea unei nuci. Da-le prin faina si pune-le la prajit in uleiul incins.

Scurge-le cand le scoti cu o spumiera si aseza-le pe un platou cu servete absorbante de bucatarie, pentru a nu ramane imbibate de ulei.

Cum se servesc chiftelute de ansoa

Serveste chiftelutele de ansoa cu decor de lamaie, eventual stropite cu zeama de lamaie.

Foto: culinaryadventuresinthekitchen.wordpress.com

  •   2012-03-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii