Aperitive

#peste #ceapa #oua #chiftele

Chiftelute din peste

Chiftelutele din peste sunt gustoase si satioase. Traditionale in Delta Dunarii, aceste chiftelute pot fi preparate si in alte zone. Chiftelutele din peste sunt insa mai usoare decat cele clasice si pot fi servite atat ca aperitiv cat si ca fel principal . Se asezoneaza si cu un pahar de vin alb .

 

Ingrediente pentru chiftelutele din peste

 

  • un kilogram de peste dezosat
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • faina
  • sare
  • piper.

 


Cum se prepara chiftelutele din peste

 

Pentru chiftelutele din peste este recomandat sa cumperi peste alb si cu oase cat mai putine. Indicata este carnea de stiuca, crap sau caras. Poti de asemenea sa iei si fileuri de peste. Daca cumperi insa peste proaspat, cu oase, trebuie sa il fierbi. Cand s-a fiert, pestele se curata de oase si se da prin masina de tocat de doua ori, pana te asiguri ca nu mai are niciun os.

Dupa ce ai tocat pestele, se taie ceapa si cartofii. Pestele impreuna cu ceapa si cartofii se mai dau inca o data prin masina de tocat. Se trece prin masina si mararul si patrunjelul tocat. La final trebuie sa obtii o pasta consistenta, asemanatoare celei pentru chiftelutele clasice.

Cand pasta este gata, formezi chiftelutele, de diverse marimi, in functie de cum le preferi. Daca le vei servi ca aperitiv, este bine sa le faci mai mici.

Intre timp, pui la incins uleiul. Chiftelutele se trec prin faina si se se pun la prajit. Se prajesc pe toate partile, pana se rumenesc.

 

Cum se servesc chiftelutele de peste

 

Chiftelutele de peste se servesc fie ca aperitiv, fie ca fel principal, cu piure de cartofi .

  •   2010-08-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii