Ciupercile umplute cu creveti sunt un aperitiv deosebit, care imbina aroma de avocado cu sosul picant si aromat. Se fac destul de usor si pot fi servite la o masa pe baza de fructe de mare .
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu creveti
- 30-35 ciuperci
- 30-35 creveti
- laptuca sau salata verde
- 2 avocado
- 1 lamaie
- 1 ardei iute rosu mic
- 2 cepe verzi
- 3 linguri iaurt
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri sos Worcestershire
Cum se prepara ciupercile umplute cu creveti
Se taie coditele ciupercilor si se pun deoparte palariile. Se zdrobeste pulpa de avocado. Se taie marunt ardeii iuti rosii, ceapa verde si laptuca. Crevetii se prajesc si apoi trebuie sa li se indeparteze invelisul tare.
Pune intr-un castron avocado, 1 lingura suc de lamaie , ardeii iuti si ceapa. Adauga sare si piper dupa gust si amesteca.
In alt vas combina iaurtul, pasta de tomate, sosul Worcestershire si 2 linguri de suc de lamaie si amesteca bine.
Prima compozitie (cea cu avocado) se pune in palaria fiecarei ciuperci. Adauga o frunza de laptuca si un crevete. Aranjeaza-le pe un platou si toarna peste ele sosul.
Cum se servesc ciupercile umplute cu creveti
Se servesc imediat.