Aperitive

#nuca #tofu #ciuperci

Ciuperci umplute cu tofu si nuci

Daca iti plac ciupercile dar te-ai saturat de aceleasi preparate pe care le faci de ani de zile, incearca ceva nou: ciuperci umplute cu tofu si nuci.


Ingrediente pentru ciuperci umplute cu tofu si nuci
 

  • 1 ceapa medie, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • ¼ cana ulei de masline
  • 400 gr tofu ferm, congelat
  • ½ linguri rozmarin uscat, faramitat
  • 2 rosii mici, taiate marunt
  • 1/3 cana nuca macinata
  • 2 lingurite sos de tomate
  • ½ lingura otet balsamic
  • 12 ciuperci albe mari, fara codite
  • ¼ cana ceapa verde tocata

 

Cum se prepara ciupercile umplute cu tofu si nuci



Dezgheata tofu. Inghetarea schimba textura acestui ingredient, facandu-l sa fie asemanator cu carnea. Tofu dezghetat va prinde aromele mai usor. Poate fi congelat intr-o punga de plastic. Dupa decongelare , se inlatura surplusul de apa, inainte de utilizare.

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Pune intr-o tigaie ceapa, usturoiul si doua linguri de ulei, cu putina sare. Caleste-le cateva minute. Faramiteaza tofu si pune-l peste ceapa, amestecand si lasand pe foc inca 5 minute. Adauga nuca, otetul balsamic, sosul de tomate, rozmarinul, rosiile, sare si piperul. Mai pune 2 linguri de ulei in compozitie.

Aseaza ciupercile spalate si curatate intr-o tava, cu palariile in jos. Umple-le cu aceasta compozitie si da-le la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se servesc ciupercile umplute cu tofu si nuci


Se presara cu ceapa verde tocata inainte de a fi servite calde.
 

  •   2010-12-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii