Ciupercile umplute cu usturoi se prepara foarte repede si sunt ideale ca aperitive pentru mesele cu multi invitati. Daca iti place gustul si aroma de usturoi, poti dubla cantitatea de catei de usturoi . Ciupercile se servesc atat simple, cu patrunjel tocat pe deasupra, cat si cu alte aperitive. Pe deasupra mai poti presara si putin parmezan ras.
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu usturoi
- 12 ciuperci mari
- 2 cepe tocate
- 10 catei de usturoi, pisati
- 100 grame pesmet
- 40 grame unt
- 10 ml ulei de masline
- 100 grame mozzarella
- patrunjel tocat
-
sare
- piper.
Cum se prepara ciupercile umplute cu usturoi
Intr-o tigaie cu ulei de masline incins pune la calit ceapa si usturoiul. Lasa pe foc cateva minute. Adauga pesmetul, patrunjelul si putina sare.
Aseaza ciupercile intr-o tava unsa cu putin unt. In fiecare ciuperca pune un cubulet de unt. Adauga si compozitia cu ceapa si usturoi.
Presara deasupra si putina mozzarella si un praf de piper.
Da tava la cuptor timp de 20 - 30 de minute.
Cum se servesc ciupercile umplute cu usturoi
Ciupercile umplute cu usturoi se servesc alaturi de alte aperitive, cu putin patrunjel pe deasupra.