Clatitele sunt foarte versatile si pot fi umplute atat cu compozitii dulci, cat si sarate.

Ingrediente pentru clatite cu ciuperci si svaiter

Aluat

1 ou

10 linguri faina

1 pahar apa rece

400 ml bere

sare

ulei, pentru prajit

Umplutura

1 ceapa mica

200 g ciuperci

100 g svaiter

1 lingura ulei

sare

piper

frunze busuioc

Finisare

200 ml smantana lichida

Cum se prepara clatite cu ciuperci si svaiter

Pregateste aluatul de clatite din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la odihna, la frigider, minim 20 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura. Caleste ceapa in putin ulei, adauga ciupercile si lasa totul sa se rumeneasca usor.

Adauga peste aceasta compozitie svaiter ras, apoi potriveste de gust cu sare si piper macinat.

Umple clatitele cu aceasta compozitie si presara niste busuioc proaspat.

Aseaza clatitele intr-o tava, acopera-le cu smantana lichida si pune-le sa se rumeneasca, la foc mic, circa 20 de minute.

Cum se servesc clatite cu ciuperci si svaiter

Serveste clatitele calde.

Foto: babble.com
 

  •   2012-07-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii