Clatitele cu spanac si ricotta sunt usor de preparat si foarte gustoase. Pentru aceste clatite poti folosi si branza proaspata de vaci. Clatitele se servesc ca atare, calde. Pe deasupra mai poti presara busuioc sau patrunjel proaspat.
Ingrediente pentru clatitele cu spanac si ricotta
400 grame ricotta
250 grame spanac fiert
10 clatite
310 grame sos de tomate
250 grame mozzarella.
Cum se prepara clatitele cu spanac si ricotta
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare si piper. Umple clatitele cu aceasta compozitie.
Aseaza clatitele intr-o tava unsa cu unt. Toarna pe deasupra sosul de tomata. Presara mozzarella rasa.
Da tava la cuptor pentru 20 - 30 de minute.
Cum se servesc clatitele cu spanac si ricotta
Clatite cu spanac si ricotta se servesc ca atare.