Aperitive

#clatite cartofi # clatite sarate #clatite aperitiv #cartofi #clatite

Clatite sarate din cartofi, numai bune pentru a impresiona musafirii

Ai musafiri la masa si nu stii cu ce sa-i servesti? Prepara cateva clatite aperitiv pe care le poti umple cu orice ai prin casa, de la branzeturi, carne si pana la legume. Cu siguranta vor fi impresionati.

Ingrediente pentru clatitele din cartofi

  • 3 cartofi albi
  • 150 ml lapte clocotit
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 1 pahar mic iaurt bine inchegat
  • sare
  • piper

Cum se prepara clatitele din cartofi

Curata cartofii de coaja si taie-i cuburi. Spala-i foarte bine apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt aldente, stinge focul si strecoara-i.

Paseaza-i apoi ca pentru piure si adauga laptele fierbinte peste acestia. Amesteca bine si lasa-i apoi sa se raceasca, pana ajung la temperatura camerei.

Incorporeaza apoi iaurtul si ouale batute bine. La final adauga si faina. Trebuie sa obtii un aluat gros ce poate fi luat cu polonicul. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.

Pune o tigaie la incins si adauga o lingurita de ulei. Toarna clatitele cu plonicul. Prajeste-le pe ambele parti.

Cum se servesc clatitele din cartofi

Serveste clatitele din cartofi cu umplutura de branza, carne, ori legume. Le poti servi si ca atare, decorate cu marar tocat.

Sursa foto: grubdaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare