Ingrediente pentru clatite picante
- 3 oua
- 1 cana faina
- 300 ml lapte
- 1 praf nucsoara
- 500 g carne amestec vita si porc
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 2 rosii
- busuioc verde
- cimbru proaspat
- 1 varf boia iute
- sare
- piper
Cum se prepara clatitele picante
Prepara aluatul de clatite in mod clasic, amestecand ouale cu faina, nucsoara, sare, piper si lapte pana capata consistenta smantanii.
Curata ceapa si tai-o marunt, apoi caleste-o in ulei pana devine sticloasa. Adauga peste ea carnea tocata si las-o sa se caleasca pana cand isi schimba culoarea. Pune deasupra rosiile curatate de piele si taiate cubulete, apoi presara sare, piper, putina boia iute, busuioc si cimbru. Lasa carnea sa fiarba astfel pana cand scade bine zeama.
Prajeste clatitele, apoi umple-le cu carne si ruleaza-le.
Cum se servesc clatitele picante
Clatitele picante se servesc calde si pot fi decorate cu cascaval ras si frunze de busuioc proaspat.
Sursa foto principala: followmefoodie.com