Conopida cu branza la cuptor este un preparat cremos, aromat si gustos. Se prepara rapid si este ideala pentru cinele in familie.
Ingrediente pentru conopida cu branza la cuptor
1 conopida rupta in buchetele
20 ml ulei
30 grame unt
30 grame faina
300 ml lapte
1/4 lingurita nucsoara
200 grame branza rasa
100 grame pesmet
sare
piper.
Cum se prepara conopida cu branza la cuptor
Intr-un bol amesteca conopida cu uleiul si asezoneaza cu sare si piper. Aranjeaza apoi intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Topeste untul intr-o cratita, amesteca faina si lasa pe foc pana cand incepe sa isi schimbe culoarea. Adauga laptele, nucsoara si branza. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand sosul se incheaga frumos.
Adauga apoi in sos conopida coapta si toarna totul intr-o tava. Deasupra presara pesmetul. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se serveste conopida cu branza la cuptor
Conopida cu branza la cuptor se serveste ca atare, ca aperitiv, eventual chiar in vasul in care a fost preparata.