Conopida cu branza la cuptor este un preparat cremos, aromat si gustos. Se prepara rapid si este ideala pentru cinele in familie.


Ingrediente pentru conopida cu branza la cuptor

1 conopida rupta in buchetele

20 ml ulei

30 grame unt

30 grame faina

300 ml lapte

1/4 lingurita nucsoara

200 grame branza rasa

100 grame pesmet

sare

piper.


Cum se prepara conopida cu branza la cuptor


Intr-un bol amesteca conopida cu uleiul si asezoneaza cu sare si piper. Aranjeaza apoi intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Topeste untul intr-o cratita, amesteca faina si lasa pe foc pana cand incepe sa isi schimbe culoarea. Adauga laptele, nucsoara si branza. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand sosul se incheaga frumos.

Adauga apoi in sos conopida coapta si toarna totul intr-o tava. Deasupra presara pesmetul. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se serveste conopida cu branza la cuptor


Conopida cu branza la cuptor se serveste ca atare, ca aperitiv, eventual chiar in vasul in care a fost preparata.
 

  •   2012-11-08
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.