Conopida pane are un gust bun si crocant. O poti servi atat simpla, cat si cu o salata de rosii. Poti rade pe deasupra parmezan  sau cascaval .
 

Ingrediente pentru conopida pane
 

  • 1 conopida
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 250 grame pesmet
  • ulei pentru prajit.


Cum se prepara conopida pane
 

Desparte conopida in buchetele mici. Pune buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare. Lasa sa fiarba timp de 10 - 15 minute. Cand sunt gata, ia buchetele de conopida de pe foc, spala-le sub jet de apa rece si scurge-le bine.

Incalzeste ulei intr-o tigaie. Intr-un bol, amesteca oul cu laptele. In alt bol pune pesmetul. Tavaleste apoi fiecare buchet de conopida in mixtura de ou si lapte si apoi in pesmet.

Prajeste conopida in ulei pana capata o culoare aurie. Cand s-a prajit, scurge conopida pe prosoape din hartie.
 

Cum se serveste conopida pane
 

Conopida pane se serveste cu o salata de rosii, cu branza.

  •   2010-10-05
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.