Cornuletele cu usturoi sunt potrivite pentru aperitivele festive, alaturi de branzeturi si legume. Se servesc cu salata verde.


Ingrediente pentru cornulete cu usturoi


Pentru coca:

  • 150 ml apa calduta
  • 10 grame drodie
  • 200 grame faina
  • 10 ml ulei de masline
  • 5 grame sare
  • 5 grame zahar.


Pentru pasta de usturoi:

  • 50 grame unt
  • 4 catei de usturoi
  • 40 grame patrunjel tocat
  • 5 grame sare.


Cum se prepara cornuletele cu usturoi


Intr-un bol amesteca drojdia cu apa calda. In alt bol amesteca faina cu sare si zahar. Adauga uleiul de masline si drojdia. Amesteca toate ingredientele, pana obtii o coca, pe care o framanti timp de 5 - 10 minute.

Unge coca cu ulei de masline, acopera cu o folie de plastic si las-o la dospit timp de 2 ore.

Cand a crescut, taie coca in fasii din care formezi cornulete. Aseaza apoi toate cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cornuletele cu ulei de masline si lasa-le la dospit cateva minute. Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa-l pe foc timp de 2 minute. Adauga sarea si patrunjelul. Cand cornuletele sunt gata, unge-le cu amestecul de unt si usturoi.


Cum se servesc cornuletele cu usturoi


Cornuletele cu usturoi se servesc ca atare, alaturi de alte aperitive.
 

  •   2012-01-24
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.