Aperitive

#retete #salsa #creveti #mango #cosulete

Cosulete cu salsa de mango si creveti

Daca pregatesti o petrecere cu bufet suedez, iti poti impresiona musafirii pregatind tot felul de gustari, de tipul "food fingers".

Ingrediente pentru cosulete cu salsa de mango si creveti

12 foi de placinta

12 creveti decorticati

1/2 fruct mago

5 rondele ananas, din compot

1 ceapa rosie, tocata cubulete

1/2 lingurita pudra de ardei iute

1-2 catei usturoi

sare

piper

2 linguri ulei masline

Cum se prepara cosulete cu salsa de mango si creveti

Taie ananasul, mango si ceapa cubulete mici, pune-le intr-un bol si potriveste aceasta salsa de gust, adaugand sare, piper si pudra de ardei iute. Lasa salsa la rece, iar intre timp pregateste cosuletele pentru umplutura.

Imparte fiecare foaie in trei parti egale, pe care le suprapui una peste alta. Ulterior, din acestea,decupeaza forme rotunde, pe care le pui in forme de muffins, unse cu putin ulei de masline. Pune tavitele cu foi la copt, la 180 de grade, circa 8 minute. Lasa apoi cosuletele la racit.

Intr-o tigaie, trage creveti in putin ulei, circa 3-4 minute, adauga usturoiul tocat si un praf de sare.

Umple cosuletele cu salsa de ananas si mango, apoi aseaza cate-un crevete deasupra.

Cum se servesc cosulete cu salsa de mango si creveti

Serveste cosuletele imediat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete