Crostini cu vinete si dovlecei sunt aperitive ideale pentru petreceri, dar si pentru momentele in care ai pofta de ceva gustos si usor de preparat.

Ingrediente pentru crostini cu vinete si dovlecei


1 ciabatta
3 catei de usturoi
ulei de masline
1 vanata
2 dovlecei
sucul de la o lamaie
1 chilli
10 ml otet balsamic
menta
200 grame branza ricotta
busuioc
parmezan ras.

Cum se prepara crostini cu vinete si dovlecei

Incinge cuptorul la 180 de grade. Taie ciabatta in felii si da-le la cuptor pentru 10 minute. Cand sunt aurii stropeste-le cu putin ulei de masline si freaca-le cu un catel de usturoi tocat.

Incinge 2 linguri de ulei de masline. Adauga vinata taiata in cubulete si dovleceii feliati. Amesteca din cand in cand. Dupa 5 minute adauga usturoiul si sucul de lamaie.

Adauga si chilli, otetul si menta si amesteca. Lasa legumele pe foc pana cand s-au inmuiat si si-au schimbat culoarea. Adauga apoi umplutura pe feliile de crostini. Deasupra presara branza ricotta, busuioc tocat si parmezan ras.

Cum se servesc crostini cu vinete si dovlecei

Crostini cu vinete si dovlecei se servesc ca atare.
 

  •   2012-07-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii