Ingrediente:
- 600 gr de faina
- 2 cani cu apa
- un pahetel cu drojdie
- sare
Cum se prepara bagheta frantuzeasca
Intr-un bol pune faina, sarea, drojdia si apa si amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se formeze aluatul, scoate-l pe un blat de bucatarie si framanta-l timp de 10-15 minute. Pune aluatul intr-un castron curat, pe care ai presarat in prealabil putina faina, acopera-l cu un prosop de bucatarie curat si lasa-l la dospit aproximativ o ora.
Imparti coca in patru parti egale si intinde-le cu ajutorul unui facalet. Ruleaza apoi fiecare foaie, ca pe un baton. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si cresteaza-le cu un cutit. Stropeste-le usor cu apa si coace-le la cuptorul incins pana cand se rumenesc.
Sursa foto: womensvoicesmagazine.com