Ingrediente pentru covrigi
- 1 cana lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar brun
- 2 si 1/4 cani faina (plus faina pentru framantat)
- 5 linguri de unt
- 1 lingurita de sare fina
- 1 plic bicarbonat de sodiu
Cum se prepara covrigii
Incalzeste laptele usor si adauga-l intr-un bol. Adauga drojdia peste acesta si amesteca foarte bine. Las-o sa actioneze timp de doua minute.
Adauga peste lapte zaharul si o cana de faina si amesteca foarte bine. Adauga untul si continua sa amesteci. Incorporeaza sarea si bicarbonatul de sodiu apoi adauga treptat restul de faina.
Framanta foarte bine aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Cand ai obtinut un aluat omogen, ce nu se lipeste inparte-l in 8 bucati egale.
Rasuceste fiecare bucata de aluat in mana pana obtii o bagheta subtire, aploi impleteste aluatul astfel incat sa obtii un covrig.
Adauga covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la dospit timp de o ora. Unge covrigii cu ulei si coace-i apoi la cuptorul incins la 220oC pana cand se rumesc.
Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si unge-i cu unt topit. Presara deaspura sare grunjoasa si/sau seminte.
Cum se servesc covrigii
Covrigii sunt ideali la micul dejun, alaturi de un iaurt sau un pahar cu lapte.
Sursa foto: a1.ro