Aperitive

#fasole #mancare #reteta #culinar

Cum se prepara fasolea batuta

Pentru persoanele care tin post, fasolea batuta este o mancare de baza. Aceasta se prepara cu usurinta, este foarte sanatosa si gustosa.
Ingredientele de care ai nevoie:
  • 1/2 kg fasole boabe
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 catei mari de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
  • patrunjel (optional).


Cum se prepara:

  • Fasolea se lasa intr-o oala cu apa timp de 4 ore.
  • Dupa ce a fiert in prima apa, se pune la fiert din nou intr-o alta oala cu apa curata.
  • Apoi, se pune la fiert in a treia apa, alaturi de ceapa taiata in marunt, morcov si ulei.
  • Cand apa a scazut si legumele au fiert in intregime se adauga sare si piper dupa gust si se paseaza ca un piure.
  • Se curata usturoiul, se paseaza bine ca pentru mujdei , se amesteca cu putin ulei, se toarna peste legume si se amesteca pana la omogenizare.
  • La final se poate orna cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Cum se serveste:
  • Fasolea batuta se serveste cu paine si poate fi mancata atat calda cat si rece.
  •   2009-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii