Aperitive

#paine #anghinare #parmezan

Foccacia cu anghinare

Foccacia cu anghinare este potrivita pentru numeroase preparate. O poti servi alaturi de aperitive precum mezeluri sau branzeturi. O poti servi si la diverse salate.

 

Ingrediente pentru foccacia cu anghinare

 

  • 500 grame faina
  • drojdie
  • sare
  • rozmarin
  • 300 grame anghinare in ulei
  • 50 grame parmezan ras.

 

Cum se prepara foccacia cu anghinare

 

Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga treptat si apa. Amesteca totul bine. Muta apoi aluatul pe o suprafata plana, cu putina faina. Framanta bine aluatul, timp de 10 minute. Lasa apoi aluatul sa creasca timp de o ora.

Intinde aluatul si preasara rozmarin si anghinare. Ruleaza. Presara pe deasupra aluatului restul de rozmarin, parmezanul ras si putin piper negru. Pune alautul intr-o tava unsa cu ulei si putina faina. Lasa sa mai creasca timp de 30 de minute.

Da apoi tava la cuptorul incalzit la 200 de grade. Lasa tava la cuptor timp de 20 - 30 de minute. Cand este gata, scoate foccacia si las-o sa se raceasca putin.

 

Cum se serveste foccacia cu anghinare

 

Foccacia cu anghinare se serveste ca atare, taiata in patratele.

  •   2010-10-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii