Aperitive

#legume #plante aromatice #retete #crema # gustare de legume

Gustare de legume si crema cu plante aromatice

O gustare potrivita pentru un eveniment festiv o constituie sosul-crema cu plante aromatice si servit cu legume proaspete.

Ingrediente pentru gustare

1 cana maioneza
1/2 cana smantana
2 linguri patrunjel proaspat tocat
1 lingura ceapa taiata fin
1 lingura marar taiat
1 lingurita condimente
1 lingurita sos iute
1/2 lingurita sare
450 gr sparanghel proaspat
250 gr fasole verde, taiata

Cum se prepara gustarea cu legume

Amesteca intr-un castron maioneza, smantana, patrunjelul, ceapa, mararul, condimentele si sosul iute. Acopera cu un capac si da la frigider minim 4 ore.

Taie sparanghelul si fierbe-l 2 minute, astfel incat sa-si pastreze fragezimea. Scurge-l si da-l prin apa rece pentru a opri procesul de fierbere, apoi sterge. Fierbe fasolea pastai in acelasi fel si repeta procedura.

Cum se serveste gustarea cu legume

Pune legumele pe o farfurie si castronul cu sosul-crema din ierburi aromatice .

Foto: delish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului