Aperitive

# gustare #pateuri #broccoli #pui #gustare rapida

Gustare rapida: mini-pateuri cu pui si broccoli

Mini-pateurile cu pui si broccoli sunt perfecte pentru gustarile dintre mese sau chiar pentru micul dejun, insa daca tii la silueta ta nu ar trebui sa faci excese de astfel de produse bogate in carbohidrati si grasimi.

Ingrediente pentru mini-pateurile cu pui si broccoli

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 3/4 cani de lapte integral
  • 1 lingutita de sare kosher
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1/4 cana de parmesan ras
  • 1 piept de pui rotisat
  • 1 cana de buchetele de broccoli taiate marunt
  • 2 foi de placinta
  • 1 ou

Cum se prepara mini-pateurile cu pui si broccoli

Topeste untul intr-o cratita la temperatura medie, adauga faina si amesteca mixul timp de 1-2 minute. Adauga treptat laptele si continua sa amesteci si sa fierbi compozitia timp de 6 minute. Indeparteaza cratita de pe foc si incorporeaza sarea, piperul, parmesanul, pieptul de pui taiat marunt si bucatelele de broccoli, pe care le-ai pregatit dinainte intr-un vas cu aburi.

Decupeaza foile de placinta astfel incat sa le poti aseza in forme de briose si sa ai si "capace" pentru fiecare. Unge o tava compartimentata special pentru briose si tapeteaz-o cu faina. Asaza foile de placinta in fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui si broccoli si acopera-le cu alte foi de placinta.

Bate oul cu o lingura de apa intr-un bol mic, cu ajutorul unei furculite si unge mini-pateurile cu amestecul obtinut. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc.

Cum se servesc mini-pateurile cu pui si broccoli

Mini-pateurile cu pui si broccoli se servesc calde sau la temperatura camerei. Sunt foarte gustoase si le poti servi alaturi de un pahar de Aperol spritz.

Sursa foto: erinvaledesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare