Aperitive

#retete #gustari #aperitive # retete de toamna

Gustari potrivite pentru toamna

Inceputul toamnei este un prilej bun pentru a schimba meniul zilnic. Pregateste mancarea pe baza de ingrediente de sezon. Fructele, verdeturile si legumele sunt acum la mare cautare. Pentru pachetelul de serviciu sau pentru cel de scoala, pentru momentele cand ai musafiri sau mananci ceva rapid, o gustare de toamna poate fi cea mai potrivita alegere.

Iata cateva idei de gustari pentru toamna:

Cornulete cu carnati

Toamna este din nou anotimpul carnaciorilor. Alege cativa carnaciori mici, usor picanti, pregateste sau cumpara o foaie de aluat pentru copt si niste branza. Taie aluatul in patrate, presara branza rasa, pune cate un carnacior si apoi inchide pachetelul pentru a obtine un cornulet umplut. Da cornuletele la cuptor 10 minute si serveste-le cu ketchup sau mustar.

Morcovi cu sos de hummus

Daca dai o petrecere sau ai musafiri, pregateste un hummus de casa si serveste-l cu bete de morcov proaspat. O astfel de gustare este atat de gustul copiilor, cat si al adultilor, este sanatoasa si hranitoare.

Sandwich cu legume si verdeata

Profita de legumele proaspete de toamna si foloseste-le in sandwich-uri. Prajeste cateva ciuperci albe in putin ulei de masline, adauga ceapa, marar, cascaval si putin unt. Pune compozitia in doua felii de paine prajita si serveste imediat. Pentru un plus de savoare, adauga si putin usturoi tocat.

Bruschette cu ardei

Toamna, schimba combinatia mediteraneana de rosii cu busuioc si branza cu o noua combinatie, specifica sezonului de toamna. Ardeii pot fi o alegere potrivita pentru bruschette de toamna. Pregateste un astfel de aperitiv cu ulei, pesto, ceapa si plante aromatice.

Branza cu fistic si miere

Branza este unul dintre cele mai potrivite alimente de baza pentru gustarile elegante. Amesteca niste branza proaspata de capra cu fistic, miere si un amestec de condimente din cardamom, scortisoara si chimion. Inmoaie niste gelatina, apoi pune-o in lapte si adauga-o peste branza. Fa o pasta din smantana si zahar pudra si adauga-l peste branza, amestecand bine. Modeleaza compozitia si serveste gustarea cu smochine, pere sau fructe de toamna.

Foto: foodnetwork.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete