Hummusul cu lamaie si lipie este un preparat delicios, gata in cateva minute si ideal pentru mesele cu multi prieteni. Se serveste cu pui la gratar si o salata de rosii si patrunjel.

Ingrediente pentru hummusul cu lamaie si lipie

  • 400 grame naut din conserva
  • 1 catel de usturoi
  • 30 ml pasta tahini de susan
  • 20 ml suc de lamaie
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 6 lipii mici
  • sare
  • piper


Cum se prepara hummusul cu lamaie si lipie

Scurge bine nautul de toata zeama si mixeaza cu usuturoi, tahini, suc de lamaie si ulei de masline pana cand obtii o pasta fina si cremoasa.

Daca este necesar, poti adauga si apa rece, pentru a mai subtia pasta. Asezoneaza cu sare si piper si adauga si patrunjelul tocat. Da hummusul la rece pentru 30 de minute.

Pentru a servi, taie lipiile in sferturi si unge cu hummus.


Cum se serveste hummusul cu lamaie si lipie

Hummusul cu lamaie si lipie se serveste cu fasii de pui la gratar si patrunjel pe deasupra.

Sursa foto: myfoodaffair.blogspot.com

  •   2013-01-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii