Hummusul de dovlecei este foarte gustos si satios, fiind un preparat apreciat in bucataria raw-vegan.


Ingrediente pentru hummus de dovlecei

 

  • 400 g dovlecei curatati
  • 1 lingura pasta de susan (tahini)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita chimen


Cum se prepara hummus de dovlecei


Pune la fiert in apa cu sare dovleceii taiati cubulete. Lasa dovleceii la scurs dupa ce s-au patruns, apoi cu ajutorul unui blender mixeaza totul foarte bine, astfel incat sa obtii un piure fin. Adauga zeama de lamaie, pasta de susan, ulei, sare si chimen si continua sa mixezi usor.

Pune hummusul intr-un bol incapator si lasa-l la rece pana in momentul servirii.


Cum se serveste hummus de dovlecei


Serveste hummusul cu lipie proaspata.

Sursa foto: ibreatheimhungry.com

  •   2012-11-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii