Hummusul de mazare este un aperitiv delicat, ideal pentru mesele festive. Se prepara repede si este foarte savuros. Se serveste cu lipii.

Ingrediente pentru hummusul de mazare


10 ml ulei de malsine
1 ceapa tocata
400 grame mazare
150 ml apa
20 grame tahini
menta
20 grame smantana
sare
piper.

Cum se prepara hummusul de mazare

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa tocata si caleste pana devine moale si translucida, timp de 5 minute. Adauga mazarea si apa, acopera si lasa pe foc pana da in clocot.

Lasa pe foc timp de 5 minute si apoi scurge mazarea si ceapa.

Intr-un blender adauga ceapa si mazarea si amesteca. Adauga apoi restul de ingrediente si amesteca continuu pana obtii un piure.

Cum se serveste hummusul de mazare

Hummusul de mazare se serveste rece. Il poti stropi cu putin ulei de masline si presara cativa muguri de pin.
 

  •   2012-05-15
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.