Aperitive

#humus cu leurda #humus #leurda

Humus cu leurda, o reteta pe care trebuie sa o incerci primavara aceasta

Humusul cu leurda este foarte satios, hranitor si sanatos pentru organism. Profita de aceasta perioada a anului in care gasesti leurda din belsug si prepara aceasta reteta rapida si gustoasa.

Ingrediente pentru humusul cu leurda

  • 800g naut din conserva
  • 1 legatura mare de leurda
  • suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura de tahini
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Cum se prepara humusul cu leurda

Scurge nautul de zeama si trece-l pe sub un jet de apa rece. Lasa-l sa se scurga foarte bine.

Intre timp curata leurda si spal-o bine, apoi tai-o in bucati mari.

Adauga nautul, leurda, pasta de tahini si uleiul de masline in robotul de bucatarie si mixeaza pana obtii o pasta fina, omogena. La final adauga treptat suc proaspat de lamaie, pana obtii gustul potrivit si asezoneaza totul cu sare si piper dupa preferinte.

Toarna humusul obtinut pe un platou si decoreaza-l cu seminte si/sau boia si stropeste-l cu cateva picaturi de ulei de masline.

Sursa foto: nami-nami.blogspot.ro

  •   2018-04-10
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.