Lebarul este un preparat traditional romanesc, care se consuma in special de sarbatorile de iarna. Ar un gust aromat si fin, asemanator cu pateul de . Se serveste ca aperitiv, la masa de , cu mustar si ceapa .
 

Ingrediente pentru
 

  • 600 grame ficat de porc
  • 500 grame
  • 1 intestin de porc
  • cuisoare
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara lebarul
 

Taie ficatul si slanina in cubulete . Da-le apoi prin masina de . adauga sarea, piperul si cuisoaree si amesteca bine, pana obtii o pasta cremoasa.

Spala si curata bine intestinul de porc. Umple intestinul cu pasta de ficat si slanina. Leaga apoi intestinul la fiecare capt. Da lebarul la rece peste noapte.

Pune apoi lebarul la fiert, timp de 30 - 40 de minute, la foc mic. Cand este gata, lasa-l sa se raceasca, in apa rece.
 

Cum se serveste lebarul
 

Lebarul se serveste cu mustar si ceapa, alaturi de alte aperitive din porc.

  •   2010-12-24
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.