Aperitive

#lipie #ulei #marar #ceapa verde

Lipie cu ceapa verde si marar

Lipiile cu ceapa verde si marar sunt usor de preparat si foarte satioase. Se pot servi atat simple, cat si in diverse combinatii, cu branza, iaurt sau salata de rosii .

Ingrediente pentru lipii cu ceapa verde si marar
 

Pentru aluat:

 

Pentru umplutura:

  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 20 ml ulei
  • sare.

 

Cum se prepara lipiile cu ceap verde si marar
 

Amesteca drojdia cu o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa cald. Intr-un bol amesteca faina cu sarea, drojdia si apa calda. Framanta pana obtii un aluat consistent, care sa nu se lipeasca de maine. Lasa aluatul la dospit timp de o ora.

Intre timp pregateste umplutura. Toaca ceapa si mararul si amesteca cu sare si ulei.

Intinde aluatul si taie-l in 8 parti egale. Intinde fiecae foaie de aluat. Pe fiecare foaie aseaza cate 2 lingurite de compozitie si impacheteaza, sigilind marginile cu degetele.

Prajeste apoi lipiile pe fiecare parte.
 

Cum se servesc lipiile cu ceapa verde si marar
 

Lipiile cu ceapa verde si marar se servesc fierbinti. Le poti servi si cu branza sau iaurt.

  •   2011-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii