Lipiile cu ceapa verde si marar sunt usor de preparat si foarte satioase. Se pot servi atat simple, cat si in diverse combinatii, cu branza, iaurt sau salata de rosii .
Ingrediente pentru lipii cu ceapa verde si marar
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura marar
- 20 ml ulei
- sare.
Cum se prepara lipiile cu ceap verde si marar
Amesteca drojdia cu o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa cald. Intr-un bol amesteca faina cu sarea, drojdia si apa calda. Framanta pana obtii un aluat consistent, care sa nu se lipeasca de maine. Lasa aluatul la dospit timp de o ora.
Intre timp pregateste umplutura. Toaca ceapa si mararul si amesteca cu sare si ulei.
Intinde aluatul si taie-l in 8 parti egale. Intinde fiecae foaie de aluat. Pe fiecare foaie aseaza cate 2 lingurite de compozitie si impacheteaza, sigilind marginile cu degetele.
Prajeste apoi lipiile pe fiecare parte.
Cum se servesc lipiile cu ceapa verde si marar
Lipiile cu ceapa verde si marar se servesc fierbinti. Le poti servi si cu branza sau iaurt.