Mancarea cremoasa de mamaliga este un preparat potrivit pentru a fi servit pe post de garnitura. Mamaliga se face rapid, este gustoasa si hranitoare.

Ingrediente pentru mamaliga cremoasa

750 ml apa rece
170 gr faina de malai
125 ml smantana degresata
20 gr parmezan ras
40 gr unt
sare si piper

Cum se prepara mamaliga

Pune apa la fiert pana da in clocot. Adauga malaiul treptat, batand bine cu o spatula, pana cand faina de malai este incorporata bine. Da focul mai mic si fierbe 10 minute, amestecand cu o lingura de lemn.

Ia cratita de pe foc. Adauga smantana, parmezanul si untul, apoi amesteca bine pentru omogenizare. Pune sare si piper dupa gust si serveste.

Cum se serveste mamaliga

Mamaliga se serveste calda, simpla sau alaturi de un fel principal , precum o friptura.

Sursa foto : about.com
 

  •   2012-02-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii