Aperitive

#smochine #parmezan #mamaliga #rucola #prosciuto

Mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola

Mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola este un aperitiv delicios, usor, care te energizeaza si este ideal pentru zilele in care nu ai timp pentru a gati.


Ingrediente pentru mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

  • 750 ml supa de pui
  • 260 g malai
  • 80 ml smantana
  • 70 g parmezan razuit
  • 60 ml de ulei de masline
  • 20 g parmezan dat pe razatoarea mare
  • 1 buchet de rucola
  • 8 felii de prosciutto
  • 4 smochine
  • 1 jumatate de lingura de otet balsamic


Cum se prepara mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

Pune supa de pui intr-o cratita la foc mediu si adauga treptat mamaliga amestecand continuu, aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Ia-o de pe foc si adauga parmezanul ras fin, apoi pune-o la rece pentru 30 de minute.

Tai-o apoi triunghiuri micute, unge-o cu putin ulei si presara peste ea parmezan razuit si pune-o la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 10 minute, pana cand capata o nuanta aurie.


Cum se serveste mamaliaga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

Se serveste rece, stropita cu putin ulei de masline si otet balsamic, cu felii de prosciuto, smochine si rucola si presarata cu putin parmezan ras fin.

Sursa foto: homelife.com.au
 

  •   2013-04-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii