Aperitive

#masline pane #aperitive #masline

Masline pane cu branza si usturoi

Te-ai gandit vreodata ca poti obtine un aperitiv de exceptie, facand masline pane? Sunt absolut delicioase si usor de preparat. Sunt perfecte pentru a le servi prietenilor, la iarba verde, sau acasa, ca gustare.

Ingrediente penrtru maslinele pane

  • masline verzi, fara samburi
  • 100g crema de branza, simpla
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet
  • ulei, pentru prajit

Cum se prepara maslinele pane

Intr-un castron incapator adauga branza, patrunjelul si usturoiul si amesteca foarte bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga crema de branza intr-un pos. Daca nu ai un pos poti folosi o punga alimentara, mai groasa, careia sa-i tai foarte putin din varf astfel incat sa poti umple maslinele.

Umple fiecare maslina cu amestecul de branza si pune-le intr-un castron pana pregatesti restul ingredientelor.

Separat, intr-un castron mic, sparge oul si bate-l bine cu ajutorul unei furculite, pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o farfurie adanca adauga putina faina, iar in alta farfurie adauga putin pesmet.

Intr-o tigaie, pune uleiul la incins, la foc tare. Tavaleste fiecare maslina prin faina, apoi prin ou si intr-un final prin pesmet. Prajeste-le bine, in baie de ulei, pana se rumenesc pe toate partile.

Cum se prepara maslinele pane

Serveste maslinele pane calde, sau reci, alaturi de un pahar de bere.

Sursa foto: pinterest.com

  •   2018-04-25
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.