Vrei sa te delectezi cu un mic dejun satios, sanatos si savuros? Incearca ovazul cu afine si mascarpone. Este ideal pentru zilele in care te simti lipsit de energie.

Ingrediente pentru ovazul cu afine si mascarpone

  • 170ml apa
  • 130g fulgi de ovaz
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura lemon curd
  • 3 linguri afine (proaspete sau congelate)
  • 1 lingurita mascarpone
  • 2 lingurite fulgi de migdale, prajiti

Cum se prepara ovazul cu afine si mascarpone

Pune apa la fier intr-o oala pentru sosuri. Cand da in clocot adauga fulgii de ovaz si un praf de sare. Redu focul la minim si fierbe-le timp de 5 minute sau pana cand absorb tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Stinge focul si adauga zaharul si lemon curdul. Amesteca bine. Adauga cerealele intr-un bol si presara deasupra afinele, migdalele si adauga branza mascarpone.

Serveste-le imediat!

Sfat: in loc de apa, poti folosi lapte.

Sursa foto: cookinglight.com

  •   2017-02-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii